Du er her: 

7. oktober kl. 19.00: Foredrag v. Lotte Boas

”Udstationeret med biblen i bagagen”

Det er omtrent 10 år siden, at Lotte, sognepræst ved Fredens Kirke i Svendborg, begyndte som præst ved Flyvevåbnet. Den første mission, hun var udsendt til, var krigen i Libyen, da Gadaffi blev væltet.

Siden har hun været to gange i Afghanistan. Men krigen i Libyen trækker stadig spor. For Gadaffi lejede tropper fra sydligere regioner af Afrika, og da han blev væltet, trak disse tropper sig tilbage til de egne, de stammer fra - men nu stærk bevæbnede med de våben, de var blevet udstyret med i Libyen.

Disse militser har skabt stor ustabilitet i Vestafrika, som i forvejen er et meget fattigt område, der er præget af korruption og smugling af våben, narko og mennesker.

Mali er trods U-landshjælp, fredsbevarende styrker og en række fredsaftaler et meget uroligt område.
Derfor besluttede den danske regering at støtte den fransk ledede militære operation Barkhane, der har til formål at værne de nordlige regioner af Mali mod militserne, som støttes af ISIS.

I foråret var Lotte udsendt med sin enhed til Mali, og hun vil i sit foredrag komme ind på oplevelserne i militærlejren. Hvilke opgaver løser enheden? Hvilke opgaver har man som præst? Hvordan ser den politiske situation ud? Er det muligt at stabilisere regionen og vende de flygtningestrømme, der hver sommer forsøger at krydse Middelhavet?
Hun vil også fortælle lidt om de private omkostninger ved at følge sin eventyrlyst og sit håb om, at det er muligt at skabe en bedre verden.

I samarbejde med AOF pris 75,- kr. NB! MAX 30 deltagere.

BILLET KØBES HOS AOF - DER SÆLGES IKKE BILLETTER VED DØREN.

Del dette: