Udsendelse med forsvaret

I Det Danske Forsvar udsender man præster sammen med vores soldater, når Danmark deltager i internationale konflikter. De præster, der udsendes, er sognepræster rundt omkring i Danmark, som samtidig er tilknyttet Forsvaret. Vi er tilknyttet hver vores enhed og deltager i enhedens træning, udvikling og liv.
Jeg er tilknyttet Flyvevåbnets Helicopter Wing. I Svendborg er Forsvarets redningshelikopter EH 101 nok den mest kendte, for man ser den fra tid til anden, når der er opgaver i Svendborgsund. Udover at flyve redningstjeneste kan helikopterne også løse andre opgaver både som lægehelikopter og troppetransporthelikopter i en krigszone.

Folketinget har vedtaget at sende et helikopterbidrag til Mali. I Mali er der en voksende ustabilitet, fordi fundamentalistiske grupperinger med rod i Taliban er ved at få fodfæste her. Danmark håber, at vi sammen med den internationale koalition kan dæmme op for uroen i området og skabe stabilitet for befolkningen.

Da det jo en min enhed, skal jeg udsendes sammen med dem. Vi skal være på basen Gao, der ligger i det nordlige Mali. Jeg skal være derude fra marts til april. Når vi kommer hjem, får jeg lov at holde ferie.

Fra midten af juli er det hverdag igen – forhåbentlig en ligeså rolig og god hverdag med et godt og levende engagement i vores kirke som nu.

Jeg ønsker jer alle et godt forår og glæder mig til at vende tilbage til gode dage i kirken.

Sognepræst Lotte Boas