Udstillinger i Sognehuset

Frem til april kan man fortsat se Peder Fredskilds fotografier.

Torsdag d. 9. april kl. 17.30 er der fernisering på en udstilling med Liselotte Gjersen

 

Liselotte Gjersen

Det er den lokale humør-Ikon maler og forfatter Liselotte Gjersen, der udstiller fra d. 9. april. Hun er født i 1958 på Langeland og har boet der det meste af sit liv. Efter nogle år i Farum bor hun nu i Svendborg.

Liselotte startede så småt med at male i 1993. Interessen for at gribe penslen og farverne har fulgt hende lige siden. Gennem årene har hun anvendt både olie, akryl og akvarel. Inspirationen til at male Humør-Ikonerne er en del af hendes livsrejse.

Det er Sjælens Lys hun maler, Sjælens Tavse Sprog, sådan som hun opfatter sjælen i lys og farver og glimt. Lytter indad og lader penslen og farverne udtrykke billedet udad.

I 2013 begyndte Liselotte at nedskrive sine guddommelige samtaler og udgav i 2019 bogen ”Sjælens Tavse Sprog”. Teksterne til bogen er guidede samtaler og kanaliseringer, kombineret med kanaliserede malerier. Hver tekst i bogen har sit Humør-Ikon, eller hvert Humør-Ikon har sin tekst.

 

Peder Fredskild

Peder Fredskild er født i 1941. Han er selvlært fotograf og har fotograferet næsten hele livet. I 1970’erne udviklede Peder Fredskild sit billedsyn og fotografiske færdigheder i Nyborg Fotoklub. de seneste år har Peder Fredskild deltaget i en række ugelange workshops på Danmarks Fotografiske Billedkunstskole, Fatamorgana i København og modtaget undervisning af internationalt anerkendte kunstfotografer. De seneste 10 år har kunstfotografi været hans hovedbeskæftigelse.

”På min udstilling i Sognehuset ved Fredens Kirke eksperimenterer jeg med fotografi som udtryksform. Jeg viser fotografier, som jeg har indfanget på mine ture. Uden bagtanke og uden bevidst formål. Fotografierne er taget intuitivt, fordi objekterne var der i øjeblikket. Fordi de talte til mig. Men betydningen var uklar i nuet”, siger Peder Fredskild.

Han lader billederne tale og prøver at forstå, hvad de vil fortælle ham. Nye sammenhænge - nye fortællinger, men stadig samme billeder. Udstillingen ledsages af et lille teksthæfte, i hvilket Peder fortæller, hvilke tanker billederne har bragt ham. Det er ikke fortolkninger. Det er historier skrevet over de associationer, der er dukket op hos ham.