Udstillinger i Sognehuset

Frem til jul kan man fortsat se billedkunstner Leo Lundquists værker.

Søndag d. 12. januar kl. 11.00 er der fernisering på en udstilling med Peder Fredskild

Peder Fredskild

Peder Fredskild er født i 1941. Han er selvlært fotograf og har fotograferet næsten hele livet. I 1970’erne udviklede Peder Fredskild sit billedsyn og fotografiske færdigheder i Nyborg Fotoklub. de seneste år har Peder Fredskild deltaget i en række ugelange workshops på Danmarks Fotografiske Billedkunstskole, Fatamorgana i København og modtaget undervisning af internationalt anerkendte kunstfotografer. De seneste 10 år har kunstfotografi været hans hovedbeskæftigelse.

”På min udstilling i Sognehuset ved Fredens Kirke eksperimenterer jeg med fotografi som udtryksform. Jeg viser fotografier, som jeg har indfanget på mine ture. Uden bagtanke og uden bevidst formål. Fotografierne er taget intuitivt, fordi objekterne var der i øjeblikket. Fordi de talte til mig. Men betydningen var uklar i nuet”, siger Peder Fredskild.

Han lader billederne tale og prøver at forstå, hvad de vil fortælle ham. Nye sammenhænge - nye fortællinger, men stadig samme billeder. Udstillingen ledsages af et lille teksthæfte, i hvilket Peder fortæller, hvilke tanker billederne har bragt ham. Det er ikke fortolkninger. Det er historier skrevet over de associationer, der er dukket op hos ham.