Tirsdagstræf

Tirdagstræf er hyggeligt samvær i sognehuset.

Oftest den første tirsdag i måneden kl. 14.00 fra september til april.

Grundet COVID-19 er vi desværre nødt til at indføre følgende restriktioner:

Der vil kun være plads til 30 personer i lokalet, og man sidder i behørig afstand af hinanden.

Pladserne fordeles efter først til mølle princippet og der kan ikke reserveres plads.

Man kan købe kaffe og brød for 25,- kr. som går til Fredens Kirkes menighedspleje.

Mød ikke op, hvis du har symptomer på COVID-19 eller er forkølet.

3. november kl. 14.00: Tirsdagstræf v. Vibeke Beckett og Eik Skibdal

”Nordisk musikalsk momentum”

Viser og sange fra den nordiske folkelige musikskat og fra Højskolesangbogen.

Vibeke Beckett vil krydre musikken med fortællinger og anekdoter fra hendes rejse rundt i Japan, hvor hun gennem musikken, præsenterede den danske højskoletradition.

12. januar kl. 14.00: Tirsdagstræf v. Per Aas Christensen

”Fra cykelbud til ridderkors – mit liv som sognepræst og provst”

Per Aas Christensen har været sognepræst i Bregninge Kirke siden 1992 og var provst i Svendborg Provsti i perioden 1999-2019.

Han skriver følgende: ”Foredrag er måske en lidt flot betegnelse. Der er tale om en forhåbentlig let og munter fortælling om min opvækst, mit liv og virke i den Danske Folkekirke.

Jeg prøver at følge nogle spor og baggrunde for den måde, jeg har grebet tingene an på, og så kan jeg i min fremskredne alder nok ikke dy mig for nogle kommentarer til "tingenes tilstand"”.

2. februar kl. 17.00: Kyndelmisse med suppespisning

Når vinteren strenges og dagene længes kommer kyndelmisse. Det er den tid på året, hvor kulden stadig har tag i jorden, men hvor lyset er ved at vende tilbage, og vi kan mærke i krop og sjæl, at vi længes efter forår.

Først er der andagt i kirken, derefter går vi i Sognehuset og spiser en af vinterens varme supper – og måske synger vi en sang eller to fra højskolesangbogen om ”kjørmes Knud” og ”sneflokke, der kommer vrimlende” eller ”vinteren, der rinder i grøft og i grav” – afhængig af, hvordan vinteren arter sig i år.

Tilmelding til spisning til jkri@km.dk/ 6321 0326 senest tirsdag d. 26. januar.

Pris 30,- kr. som betales på dagen. Betalingen går til Fredens Kirkes menighedspleje.

2. marts kl. 14.00: Tirsdagstræf v. Anne-Lise Arnstrup

”Den evigt kæmpende Thit– om mennesket Thit Jensen”

Den 13. maj 1957 dør en af de mest omtalte danske forfatterinder i nyere tids historie 81 årgammel.
Hun dør efter et langt,flittigt og stræbsomt liv altid kæmpende for kvinders rettigheder og forbedring af deres kår.

Modig og kompromisløs var hun livet igennem, og hun gav ikke køb på de ideer, der var mærkesager for hende. Thit Jensen var en spændende kvindeskikkelse, som vi ikkebør glemme, hun var blandt dem, der gik forud og banede vejen for den moderne kvindes frigørelse.