Tirsdag den 28. april 2020: Sogneudflugt til Vadehavet og Ribe

Fotograf: Adam Mørk

Programmet for dagen:

Kl. 8.15
præcis kører bussen fra Sognehuset, og undervejs mod Jylland vil der blive serveret en kop kaffe i bussen.

Kl. 10.30
  forventer vi at ankomme til Vadehavscentret, som er beliggende i Danmarks største, fladeste og vådeste Nationalpark.
Det er et enestående naturområde i Danmark, som blev udnævnt til Nationalpark i 2010.
Men Vadehavet er ikke kun unikt i Danmark - det har status som Verdensarv.
Samlet strækker vaderne sig 500 km langs den danske, tyske og hollandske kyst.
Det dynamiske landskab, den biologiske rigdom og de mange trækfugle gør området til noget helt enestående. Med arkitekt Dorte Mandrups helt enestående arkitektur, hvor tagrøret anvendes både på facade, tag og undertag og hvor lister af robinietræ får den gamle bygning til at smelte sammen med den nye, opnås et bygningsværk, der næsten virker som om, det vokser op af jorden - skånsomt og tilpasset det flade marskland. Der bliver en guidet rundvisning, og der vil også være lidt tid til at gå rundt på egen hånd.

Kl. 12.15 spiser vi karbonade med tilbehør og dessert på Restaurant Backhaus i Ribe.

Kl. 13.45 er vi klar til at se Danmarks eneste 5-skibede kirke - Vor Frue Kirke Maria, måske bedre kendt som Ribe Domkirke.
Under den guidede rundvisning vil vi bl.a. høre kirkens historie men også opleve COBRA - kunstneren Carl Henning Pedersens udsmykninger af apsis med farvestrålende kalkmalerier, mosaikker og glasmosaikker. Fantasifigurer, mennesker, heste, stjerner og skibe udfylder rummet og dagens lys gennem glasmosaikkerne ændrer hele tiden den smukke oplevelse.

Kl. 15.40 sætter vi kurs hjemad mod Fyn, men vi laver lige et stop ved Jels Voldsted, hvor vi får serveret eftermiddagskaffe og kage.

Ca. kl. 18.00 forventes det, at vi er hjemme i Svendborg igen.

Pris pr. person: 450,00 kr., som dækker bus, entré, rundvisninger, 2 retters middag samt eftermiddagskaffe og kage. Drikkevarer er for egen regning.

Bindende tilmelding og betaling på kirkekontoret fra tirsdag d. 31. marts til fredag d. 17. april. Der kan kun betales med kontanter.

Hilsen Aktivitetsudvalget

(Ret til ændringer forbeholdes)