Du er her: 

FOREDRAGSRÆKKEN 2018/2019

Foredragene arrangeres i samarbejde med AOF Center Fyn og afholdes i Fredens Sognehus/Kirke.

Entré pr. foredrag: 75 kr. Alle 5 foredrag: 300 kr.

Tilmelding via AOF Center Fyn: tlf.: 6221 7373, e-mail: aftenskole@aofcenterfyn.dk, www.aofcenterfyn.dk Der kan også købes billet ved indgangen ved betaling med kontanter eller mobilepay, ikke kort.

 

Onsdag den 10. oktober kl. 19.00

”HVORDAN FUNGERER MEDIERNE – OG HAR VI DE MEDIER, VI FORTJENER?” 

Den tidligere chefredaktør på Jysk Fynske Medier og nuværende vært på TV2 News Troels Mylenberg fortæller om medierne indefra. Hvad og hvem styrer medierne? Hvad er det for et mediebillede, vi har, og hvilket billede har medierne af os? Det handler også om politik og om en generel "samfundsdiagnose". 

 

Onsdag den 14. november kl. 19.00

”FRA CHA CHA CHA TIL (REGNBUE) FAMILIEFAR”

Silas Holst fortæller hudløst ærligt om hverdagen som regnbuefamilie – en stadig hyppigere familiekonstellation - og om de overvejelser de har gjort sig i forbindelse med valget om at stifte en regnbuefamilie: Hvad ligger der af udfordringer bag den idylliske facade? For første gang i sit liv åbner Silas op omkring det at skulle gå fra at være en glad dansedarling til rent faktisk at være en voksen mand med meninger om samfund og politik. Silas kommer ind på sine teenageår, hvor han som ung homoseksuel allerede dengang gjorde sig tanker om en fremtid, der højst sandsynligt ville være uden børn. Han fortæller også om homoseksuelles rettigheder, og om de lange snakke og overvejelser samt ikke mindst den planlægning familien har været igennem. Ligeledes sætter han regnbuefamilien som familiekonstellation ind i en bredere samtidskontekst, herunder i relation til danske samfundsnormer kontra resten af verden.

 

Onsdag den 16. januar 2019 kl. 19.00

”MIT GLADE LIVSOM SKUESPILLER OG ROLLEN SOM AMBASSADØR”

Skuespilleren Jan Schou fortæller elegant og sjovt om livet gennem 40 år! Først som showbiz-barn - altid besat af teatret - Så om årene på scenen med alle slags roller - dog sat i bås som sjov revymand (altid som dronning)  - giver ”smagsprøver” fra revyverdenen – og nu de sidste 12 år som ambassadør for nødhjælpsorganisationen TERRE DES HOMMES.

Jan siger om sit liv: ”Når man ikke selv har børn, må man gøre noget for de børn, der ingen forældre har”. ”Hold op hvor var JEG ensom som barn! – midt i mylderet!”, ”Efterspørgslen har været stor…så nu fortæller jeg gerne om mit liv!” og ”Der er så mange sjove og triste oplevelser, jeg gerne vil dele med andre”.

 

Onsdag den 20. februar kl. 19.00

”UD TIL DET VÆRSTE”

Thomas Ubbesen har som journalist for først og fremmest DR men også for en række trykte medier været udsendt for at dække krige, jordskælv, internationale politiske konflikter, tropiske orkaner og folkemord på fire kontinenter. Det har blandt andet ført ham til Balkan, Irak, Syrien, Libyen, Afghanistan, Mali, Den Centrale Afrikanske Republik, Haiti og mange, mange andre steder, hvor historien blev skrevet – ofte i blod og menneskelig lidelse.
I sit fængslende og fascinerende foredrag vil Thomas helt konkret beskrive, hvordan han lavpraktisk griber opgaven an i felten, når noget går helt galt i et fjernt land, og der måske hverken er mobildækning, internet, hotel, mad, vand eller bare elektricitet. 

 

Onsdag den 13. marts kl. 19.00

”MIT LIV SOM TYSKERUNGE”

Birgitte Breiner er barn af en tysk soldat, udstationeret i Danmark under 2. verdenskrig, og en ung dansk pige. Efter krigen så forældrene aldrig hinanden igen, og Birgitte kom på børnehjem. Som treårig blev hun adopteret af Karen og Egil, der blev hende et par gode og kærlige forældre.
Efter deres død i 1986 og 1987 begyndte Birgitte jagten på sin biologiske familie. Det tog hende ca. 25 år at finde dem – dels i Danmark, dels i Tyskland. Birgitte fortæller om opvæksten med prædikatet ”tyskerunge” og sin jagt på sin biologiske familie.