Du er her: 

Foredrag

Foredragene arrangeres i samarbejde med AOF Center Fyn og afholdes i Fredens Sognehus/Kirke.

Entré pr. foredrag: 75 kr. Alle 5 foredrag: 300 kr.

Tilmelding via AOF Center Fyn: tlf.: 6221 7373, e-mail: aftenskole@aofcenterfyn.dk, www.aofcenterfyn.dk

Der kan også købes billet ved indgangen mod kontanter eller mobilepay 39966.

 

 

 

19. februar kl. 19.00: Foredrag med Preben Devantier

 "Mit liv med musikken"

Preben Devantier debuterede i 1958 med det første danske, og dengang førende rockorkester, Melvis Rockband og kom på den måde med i inderkredsen af den spirende danske rockscene. Dermed lå vejen åben for en karriere som trommeslager. Op gennem tresserne spillede han med de største danske grupper såsom Defenders, The Cliffters og Melvis & His Gentlemen. Det helt store gennembrud kom midt i årtiet sammen med Peter Belli & Rivalerne, hvor han oplevede berømmelse og succes med skrigende teenagers, luksusbiler og hvad dertil hører. I slutningen af tresserne var han en del af den legendariske gruppe Steppeulvene.

I de sene 50’ere og op gennem 60’erne skulle der en hel del rebelskhed og mod til for at slide sig løs af de gældende normer. Som barn af en generation, der var vant til tørre tæsk, kæft, trit og retning, var det ikke altid lige let at få lov til at dyrke den løsslupne rockmusik. Preben fortæller både om de vilkår, man som ung havde på den tid, samt om de mange personlige oplevelser han havde sammen med rockstjernerne. På overfladen kørte det hele derudaf med succes og glamour, men backstage var der spændinger i relationerne og en masse eksperimenter med sex og stoffer. Preben er stadig aktiv musiker og er aktuel med gruppen Stepp 2.

18. marts kl. 19.00: Foredrag med Doris Ottesen

”Selma Lagerlöf  - en sagadronning”

Doris Ottesen er cand.theol. og exam. art i litteratur og var sognepræst i en række år, men har siden 1988 været beskæftiget med undervisning og foredragsvirksomhed. Doris er kendt over hele landet som genfortæller af de store klassiske romaner og er forfatter til en række bøger om litteratur, kristendom og kunst.
I dette foredrag fortæller hun om Selma Lagerlöf - en stærk og betagende kvindeskæbne fra det gamle Sverige. Selma Lagerlöf er en af de største fortællere i Norden, og som den første kvindelige forfatter modtog hun Nobelprisen i Litteratur i 1909. Blandt hendes betydeligste værker kan nævnes: ”Gösta Berlings Saga”, ”Jerusalem”, ”Nils Holgersens forunderlige rejse gennem Sverige”, ”Kejseren af Portugalien” samt ”Kristuslegender”.