Foredrag

Foredragene arrangeres i samarbejde med AOF Center Fyn og afholdes i Fredens Sognehus/Kirke.

Grundet COVID-19 er vi desværre nødt til at indføre følgende restriktioner:

Der vil kun være plads til 30 personer i lokalet, og man sidder i behørig afstand af hinanden.

Der kan kun købes billetter hos AOF Center Fyn; tlf. 62 21 73 73, www.aofcenterfyn.dk eller e-mail: aftenskole@aofcenterfyn.dk

Det er ikke muligt at købe drikkevarer/kaffe i pausen.

Mød ikke op, hvis du har symptomer på COVID-19 eller er forkølet.

20. januar kl. 19.00: Hans Jørgen Bonnichsen

”MENNESKET I ONDSKABEN – ERFARINGER FRA 41 ÅR POLITILIVS MØDE MED ONDSKABEN”

Hans Jørgen har været chefkriminalinspektør ved politiet i mere end 40 år. Var i 20 år en del af rejseholdet, hvor han beskæftigede sig med alt lige fra drab til bedrageri. Efterfølgende fungerede han som souschef for Rejseafdelingen og som operativ chef for PET.

Han er også forfatter til flere fagartikler og bøger og har bidraget til antologier om overvågning, kunst og efterretning. Hans Jørgen har både en national og international politilederuddannelse og har desuden en BA i litteraturvidenskab med kunsthistorie fra Københavns Universitet.

Hans Jørgen vil på baggrund af personlige, professionelle erfaringer og oplevelser fortælle om den ondskab, han gennem tiden er stødt på. I foredraget vil han tage os med på en rejse, hvor vi først bliver ført fra de små danske byer, videre til New York og slutteligt til Guantánamo-lejren.

Et af Hans Jørgens budskaber i foredraget er bl.a. at fortælle om, hvor vigtigt, men samtidig hvor svært, det er at se mennesket i al den ondskab, han har set!

24. februar kl. 19.00: Marie Brixtofte

”LIVET MED EN ALKOHOLISK FAR – OG SORGEN VED TABET”

Marie, psykolog og forfatter, vil i dette foredrag fortælle om, hvordan det var at vokse op med en kendt far, Peter Brixtofte, der drak. Hun giver en ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigten og løftet til sig selv om at holde på hemmeligheden og beskytte sin far og hans omdømme. Hun levede i mange år med frygten for, at det ville være hendes skyld, hvis faren døde af sit misbrug.

Peter Brixtofte døde i 2016, og derfor beretter Marie også om, hvordan hun rejste sig igen, efter at hun var blevet væltet omkuld af den store sorg. Farens misbrug og død har haft efterfølgende påvirkninger på Marie og hendes liv – både på godt og ondt.

Marie vil f.eks. give mulighed for, at hun og publikum i fællesskab kan reflektere over, hvilke strategier vi som børn benyttede for at overleve og få mest mulig kærlighed fra vores omgivelser. Det er strategier, som virkede i årene som barn, men de kan spænde ben for os som voksne.

17. marts kl. 19.00: Mickey Gjerris

”KLIMAETISKE TANKER OM LYSEGRØNT HÅB”

Mickey er uddannet teolog (ph.d.) og arbejder som lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Han har de sidste 20 år forsket i etiske spørgsmål vedrørende natur, teknologi og mennesker og udgivet en lang række artikler og bøger om disse emner - senest bogen ”Upraktisk håndbog i lysegrønt håb” fra 2019.

Med videnskab og teknologi har mennesket sikret sig en hidtil uset magt over naturen. Det har givet  mulighed for øget velfærd og velstand for milliarder af mennesker, men et sted på vejen glemte vi, at magt ikke kun er mulighed, men også ansvar. Og nu står vi i en situation, hvor naturen, vores livsgrundlag, er ved at bryde sammen: Forurening, klimaforandringer og masseuddøen af arter.

Spørgsmålet er, hvordan vi finder vilje og mod til at standse op og ændre vores brug af naturen, så både den og fremtidige generationer har en fremtid?