Hej du fremmede 

"Hej, du fremmede."

"Ja dig: du langhårede. Korthårede. Skaldede. Jeg møder dig ofte. For du smiler til mig på gågaden, selvom vi ikke kender hinanden. Du tilbyder, at jeg må komme foran dig i køen. Du holder døren for mig, når jeg går ind på en cafe - og du kalder på mig, hvis jeg har glemt min taske, paraply eller jakke på bænken.

Jeg ser dig i alle afskygninger. Som forretningsmand. Student. Håndværker. Og som den unge kvinde med barnet på armen. For du findes heldigvis i mange forklædninger og på mange steder. Du dukker op, når folk mindst af alt venter det, og du forventer aldrig noget til gengæld. I stedet rækker du hånden ud. Fordi du kan. Og fordi du vil.

Måske tænker du, at din hjælp og venlighed ikke er noget særligt. Måske anser du medmenneskelighed som værende en selvfølgelighed. Men hey. Det er dit smil og venlige bemærkning der får vi andre til at forsætte dagen med opløftet energi.

Det er dig, vi tænker på, når vi tager en jakke, smykke - eller et par sko på, som du komplimenterede i forbifarten for snart længe siden. Det er dig vi fortæller familien om ved aftensmaden, fordi din hjælpsomhed kom så uventet.

Det er dig, vi husker. Så tak for at du findes. Du gør ikke blot Verden til et skønnere sted at være. Du minder også alle vi andre om, at vi gerne vil være lidt mere ligesom dig."

Jeg skal sige det som det er: det er slet ikke mine ord! Jeg har hugget dem. Tyvstjålet dem! Der er en anden, der har skrevet den her dejlige og opløftende tak til alle de mange gode mennesker, der husker på, at vi altid har en lille smule af ansvaret for hinanden liv.

"Stol på Gud! og gå ud og gør det gode" Sådan siger jeg nogle gange. Men jeg synes de ord, jeg har hugget her, er meget bedre. For man bliver selv glad af at høre, at der går een rundt her i Danmark, der er bare er glad, fordi der er mennesker, der rent faktisk bare er rare og venlige.

Måske skal man også sige: "Gå ud i dag og læg mærke til alle dem, der er venlige"

Af Lotte Boas  Aktivitetskalender  
  Se flere datoer    
 Kirkeåret 
 
Trinitatis
Trinitatis. Trinitatis er den ”grønne tid” i kirkeåret, det vil sige den tid, hvor den liturgiske farve, farven på præstens me...
Læs mere 
  Præstens side  
  Prædikener, artikler og dagens tekst
Læs mere 
  Praktiske oplysninger  
 
Dåb
Anmeldes til kirkekontoret, der henviser til den præst, der skal foretage dåben. Derefter aftales samtale med præsten.
Læs mere